Nederlandse tulpenbollen via inzamelingsactie naar Oekraïne

De 300 hectare grote bloemenshow Dobropark in Oekraïne staat komend voorjaar vol met Nederlandse tulpenbollen. Daar heeft de inzamelingsactie van Michel de Bruine van Tulip Store voor gezorgd. In totaal gaan 150.000 tulpenbollen over twee weken richting Oekraïne.

Nederlandse+tulpenbollen+via+inzamelingsactie+naar+Oekra%C3%AFne
© Haijo Dodde

De directeur van Dobropark was afgelopen voorjaar op bezoek bij de Tulip Store Showgarden in het Zuid-Hollandse Voorhout. 'Al snel werd duidelijk dat ze dit voorjaar bijna geen bollen kan planten, omdat er door de oorlog afgelopen voorjaar geen bezoekers waren', zegt De Bruine. 'Er was geen geld om nieuwe aankopen te doen. Voor mij een reden om een inzamelingsactie te starten. Hoe mooi is het als de mensen komend voorjaar van Nederlandse tulpen kunnen genieten.'

Er werd massaal gehoor gegeven aan de actie. Binnen twee weken zijn 150.000 tulpenbollen ingezameld. Die haalt Van Dooren Transport volgende week bij de deelnemende kwekers op. De bollen worden vervolgens verwerkt en klaargemaakt op de locatie van Tulip Store in het Zuid-Hollandse Lisse. Over ongeveer twee weken gaan de tulpenbollen richting Kiev, waar ze direct worden geplant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer