Organisatie Tulpenroute Flevoland verwacht topdrukte

De start van de achtste editie van de Tulpenroute Flevoland heeft deze week minder bezoekers naar de tulpenvelden in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland getrokken dan anders. Dat zegt Herman Vermeer, voorzitter van de Tulpenroute Flevoland en akkerbouwer.

Organisatie+Tulpenroute+Flevoland+verwacht+topdrukte
© Studio Kastermans

'In het paasweekend waren nog maar weinig tulpen in bloei. De ontwikkeling van de tulpen heeft door de sneeuwbui eind maart een week stilgelegen', licht de voorzitter toe.

Vermeer, die zelf 7 hectare tulpenland verpacht, verwacht dit weekend en Koningsdag topdagen. 'De afgelopen dagen is het hard gegaan met de tulpen. We gaan ervan uit dat veel mensen gaan kijken.'


Tijdszone

Hoeveel is lastig te zeggen, stelt de voorzitter. 'Er zijn edities dat we 50.000 mensen trokken. Het moet ook niet te druk worden. Daarom hebben we een tijdszone voor auto's. Dat zorgt voor spreiding. Het komt de verkeersveiligheid ten goede. Bovendien moeten boeren nog bij hun eigen land kunnen komen.'

Meer aandacht besteedt de organisatie aan het weren van mensen uit de velden door bijvoorbeeld het plaatsen van borden. 'Mensen zijn hondsbrutaal. Ze rijden dwars door de linten naar het land. Ze willen dichtbij komen om foto's te maken.'

Met de Tulpenroute Flevoland wil Vermeer de agrarische sector promoten. 'Via de tulpen willen we hen kennis laten maken met het platteland, de aardappelen, koeien en windmolens. Daar zijn we trots op.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer