Delphy meldt gemiddelde ontwikkeling van bloembollen

Op basis van stadiumbepaling beoordeelt Delphy Bloembollen dat de ontwikkeling van tulpen acht dagen vroeger is dan vorig jaar en vijf dagen later ten opzichte van 2020.

Delphy+meldt+gemiddelde+ontwikkeling+van+bloembollen
© Han Reindsen

Wat de ontwikkeling van tulpen betreft lijkt het een gemiddeld stadiumjaar. Delphy Bloembollen bepaalt voor in Nederland geteelde tulpen aan de hand van bodemtemperaturen van dit voorjaar de gemiddelde datum voor stadium G. Dit is in de broeierij het stadium om te beginnen met de temperatuurbehandeling.

Als broeiers op het juiste moment beginnen met de temperatuurbehandeling van 34 graden Celsius, heeft dat een positief effect op de groeisnelheid in de kas en uniformiteit van een partij. Delphy Bloembollen voert naast tulpen ook stadiumonderzoek uit bij hyacinten en muscari.

Voor hyacinten geldt dat het stadium van de bollen vooral wordt bepaald door het rooitijdstip en minder wordt beïnvloed door de bodemtemperaturen. Duidelijkheid over het stadium voorkomt in de broeierij beschadigde bloemen. Bij muscari geeft Delphy op basis van het stadiumonderzoek een advies over de koeldatum van een partij. Dit is voor de pot- en snijteelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer