Vereniging voor LHBTIQ+'ers in de agrarische sector

Geert Silkens uit België is akkerbouwer en medewerker bij CRV, maar ook als bestuurslid actief bij de Young Gay Farmers. Deze groep is dit jaar opgericht voor LHBTIQ+'ers uit de agrarische sector in Nederland en België. 'We kwamen er vrij snel achter dat er veel mensen oren naar hebben, meer dan we hadden verwacht.'

De Young Gay Farmers is ook opgericht om deze jongeren juist voor de agrarische sector te behouden, omdat ze zich ook vaak niet thuis voelen door hun voorkeur. 'Ik denk dat de landbouwsector best wel oubollig is. Of er een groot taboe heerst, weet ik niet, maar het is wel een apart dingetje in de land- en tuinbouw', merkt Silkens. Hij is daar stellig over: 'Alles is evolutie in het leven, ook op de manier houden van andere mensen. Het is volgens mij belangrijk dat je je gelukkig voelt. De manier waarop je dat doet, is aan iedereen zelf.'

Het was voor Silkens ook niet makkelijk om uit de kast te komen. 'Zelf vond ik dat moeilijk, ook omdat ik door mijn werk veel bedrijven bezoek. Ik heb het daarom lange tijd verborgen gehouden. Dat had ik achteraf niet hoeven doen. Iedereen was er positief over.'

Een aantal keren per jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd, vaak met een bedrijfsbezoek. Via de Instagrampagina Young Gay Farmers houden de bestuursleden Geert, Frank en Mariska de mensen op de hoogte van de activiteiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer