Aandacht voor de bodem tijdens kruiwagenmars door Den Haag

Zo'n 150 mensen lopen woensdag met kruiwagens een mars door Den Haag om aandacht te vragen voor de bodem. Zij vinden dat de bodem meer moet worden gezien als oplossing van onder meer de stikstof- en klimaatproblematiek.

Aandacht+voor+de+bodem+tijdens+kruiwagenmars+door+Den+Haag
© Dirk Hol

Volgens een woordvoerder van de stichting Symphony of Soils, de initiatiefnemer van de actie, kunnen bodems ook meer betekenen voor de biodiversiteit en volksgezondheid. Boeren, agrarische studenten, bodemdeskundigen, artsen en wetenschappers lopen mee met de mars.Bij de Tweede Kamer hebben verschillende Kamerleden een manifest van de actievoerders in ontvangst genomen. Later woensdagmiddag wordt het manifest ook overhandigd aan vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer