Provinciale afspraken voor bouw 900.000 nieuwe woningen

Alle twaalf provincies hebben met minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening afspraken gemaakt over de bouw van ruim 900.000 woningen tot en met 2030. Per provincie is vastgelegd hoeveel nieuwe woningen er worden opgeleverd.

Provinciale+afspraken+voor+bouw+900%2E000+nieuwe+woningen
© Dirk Hol

Vanaf december 2022 worden de bestuurlijke afspraken omgezet in regionale woondeals. Daarin wordt bijvoorbeeld vastgelegd welke locaties in samenwerking met corporaties en marktpartijen ontwikkeld worden. Op dit moment is daar nog niets over bekend. Evenmin is duidelijk hoeveel landbouwgrond wordt geofferd voor deze woningen aangezien niet alle woningen in dorps- of stadskernen kunnen worden gebouwd.


'Provincies en gemeenten gaan de afspraken verder uitwerken in regionale woondeals. Daarin komen de concrete locaties, doelgroepen, verdeling huur/koop en prijscategorieën. Met deze aanpak hernemen we de regie op de volkshuisvesting', zegt De Jonge.In totaal is bijna 11 miljard euro beschikbaar voor de snelle bouw van meer woningen. Naast deze versnellingsafspraken investeert het kabinet in zeventien grootschalige woningbouwgebieden op het gebied van infrastructuur. Daarvoor is 6 miljard euro uitgetrokken. In december worden bestuurlijke afspraken gemaakt over de besteding van middelen voor de ontsluiting van de grootschalige woningbouwgebieden.
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 0°
  5 %
 • Zaterdag
  4° / -2°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer