Projectontwikkelaars willen woningbouw in buitengebied versnellen

De Nederlandse vereniging van projectontwikkelaars Neprom wil dat het kabinet de plannen voor woningbouw in weilanden op gang helpt. Het gaat om locaties die jaren geleden zijn aangewezen, maar waar de bouw niet van de grond komt.

Projectontwikkelaars+willen+woningbouw+in+buitengebied+versnellen
© Dirk Hol

Volgens Neprom kunnen er versneld 230.000 woningen in weilanden worden gebouwd, waardoor de woningnood binnen een aantal jaren sterk kan verminderen. Maandag heeft de organisatie daarvoor een plan aangeboden aan minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening). Een van de problemen waar bouwers op stuiten, zijn de strenge stikstofregels.

Het kabinet wil in de komende acht jaar een miljoen woningen bouwen. Een paar weken geleden gaf de minister aan dat hij de productie wil opvoeren naar honderdduizend woningen per jaar, waarvan twee derde van de nieuwe woningen, huur of koop, 'betaalbaar' moet worden.


Dat is volgens de projectontwikkelaars alleen mogelijk als er ook in weilanden wordt gebouwd. 'We moeten niet langer de kop in het zand steken. Betaalbare woningen bouw je niet op de dure binnenstedelijke locaties', zegt Neprom-voorzitter Desirée Uitzetter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer