Noord-Holland zet streep door bouwplannen Dorp & Duin

Provincie Noord-Holland heeft gemeente Bergen laten weten geen heil te zien in het woningbouwplan Dorp & Duin bij Egmond aan de Hoef en Egmond Binnen. Eerder al liet LTO Noord weten dat de plannen te veel ten koste gaan van de agrarische grond in het gebied.

Noord%2DHolland+zet+streep+door+bouwplannen+Dorp+%26amp%3B+Duin
© Pixabay

Verantwoordelijk gedeputeerde Cees Loggen (VVD) adviseert de gemeente de lopende bestemmingsprocedure te staken en samen te kijken naar alternatieven. In een eerder stadium liet hij al weten dat de gevolgde procedure geen schoonheidsprijs verdient.

Wel erkent de provincie dat er een woningbouwopgave ligt in Bergen. De gemeente heeft veel 'beschermingswaardig' gebied en dat levert knelpunten op bij de zoektocht naar nieuwe locaties, aldus de bestuurder. 'Daarom zouden we graag in een eerder stadium bij het zoeken worden betrokken, ook om de belemmeringen tijdig te inventariseren.'


Eigenzinnige manier van werken

Dat laatste is volgens Mart Brouwer de Koning geen overbodige luxe. De voorzitter van de LTO Noord-afdeling Kennemerland-Zaanstreek heeft zich al vaker kritisch uitgelaten over de eigenzinnige manier waarop Bergen ruimtelijke procedures volgt. 'We merken dat ook bij de ontwikkeling van een nieuw voetbalcomplex in Egmond-Binnen. Ook daar is de gemeente vasthoudend, wat betrokken ondernemers frustreert vanwege de onzekerheid voor de toekomst.'

Ten aanzien van Dorp & Duin liet LTO Noord al weten dat de agrarische sector de grootste klappen moet incasseren bij het nieuwbouwplan. Ook steekt het LTO dat de sector niet of nauwelijks bij de planvorming is betrokken. Er kon slechts een zienswijze worden ingediend op globale ontwerpplannen, die ook pas op het laatste moment door de verantwoordelijke wethouder bekend zijn gemaakt.

Brouwer de Koning is blij met de opstelling van de provincie. 'Hopelijk leidt dat tot een zorgvuldigere procedure bij dit soort ingrijpende ruimtelijke projecten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer