CNB boekt 7,5 procent lagere omzet

De omzet van de Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) is in het boekjaar 2018-2019 met 7,5 procent gedaald naar 272 miljoen euro.

CNB+boekt+7%2C5+procent+lagere+omzet
© VidiPhoto

De daling komt volledig op het conto van de lelie. De bemiddelingsomzet met deze bolsoort bleef steken op 82 miljoen euro terwijl in het verslagjaar 2017-2018 nog een omzet van 107 miljoen euro werd gerealiseerd. De verkoopwaarden van tulp en andere bolgewassen stegen licht.

De dienst koelen en prepareren heeft een vergelijkbaar seizoen achter de rug als in het vorige boekjaar. Er is een omzet van 5,2 miljoen euro behaald. De omzet met groene veilingen is aanzienlijk hoger uitgekomen (van 2,6 miljoen naar 5,7 miljoen euro). Ook het ledenaantal van CNB zat in de lift en ging van 1.278 naar 1.296.

Restitutie

Ondanks de lastigere marktomstandigheden en lagere omzet heeft CNB een nettowinst van 1,4 miljoen euro gerealiseerd. 'Dit resultaat maakt het mogelijk om 8 procent van de betaalde provisie als restitutie aan de leden uit te keren', zegt algemeen directeur Leo van Leeuwen van CNB. De solvabiliteit van het bedrijf is gestegen van 59 naar 61 procent. Het boekjaar bij CNB loopt van 1 juni tot en met 31 mei.

Tijdens de algemene ledenvergadering wordt de jaarrekening en het hierin opgenomen resultaat ter goedkeuring voorgelegd aan de leden. De vergadering wordt op 8 oktober gehouden.

Begroting dit boekjaar

De bloembollenbemiddelaar in Lisse heeft de omzet voor het huidige boekjaar 4 miljoen euro lager begroot. Ook de winst valt naar verwachting lager uit: CNB schat die in op 0,9 miljoen voor belasting.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer