Ledenvergadering CNB positief gestemd

Na een bewogen boekjaar 2013-2014 kijkt Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) vol vertrouwen uit naar de toekomst. Dat bleek op de Algemene Ledenvergadering van op 23 oktober.

Ledenvergadering+CNB+positief+gestemd
© CNB

Met een resultaat voor belasting van 575.000 euro draaide CNB in financieel opzicht een redelijk boekjaar, zeker gezien de reorganisatie waarmee CNB dit boekjaar te maken kreeg.

Van algemeen directeur Wouter Willems werd afscheid genomen net als van een laag leidinggevenden. 'De organisatie is verplat, nu we een jaar verder zijn, blijkt dat we alles goed op de rit hebben', stelt directeur Leo van Leeuwen.

Solvabiliteit

Voor het lopende boekjaar 2014-2015 verwacht Van Leeuwen dat alle financiële doelstellingen, te weten gezonde balans en solvabiliteit en een resultaat voor de belasting van tenminste 1,5 miljoen euro, worden gehaald.

Dat gebeurt wel in een instabiele omgeving, waar thema’s als fytosanitaire beperkingen, plantgezondheid en gewasbescherming om actie vragen, wil het vak zijn ‘license to produce’ behouden, meldt de directie. Initiatieven op dit gebied vanuit de sector zal CNB ondersteunen.

Internationale bemiddeling

CNB zal komende tijd de tariefstructuur in relatie tot de dienstverlening nog eens bekijken. Ten aanzien van de internationale bemiddeling - zo'n vijf tot zes procent van de omzet - riep Van Leeuwen op tot een dialoog tussen kwekerij, export en bemiddeling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer