Spanje profiteert van marktdiversificatie

De aanhoudende groei van de Spaanse export van varkensvlees vergt wendbaarheid van de vleesverwerkende sector. Dat betekent aanpassen aan de verschillende afzetmarkten en consumenten. Ondanks de huidige instabiliteit en grote onzekerheden blijkt marktdiversificatie de sleutel tot succes te zijn.

Spanje+profiteert+van+marktdiversificatie
© Carnica

'Er zijn verschillende strategieën ontwikkeld om Spaans varkensvlees op nationaal en internationaal niveau te promoten. Het is een succesvol model dat Spanje in een paar jaar naar de tweede plek op lijst van wereldexporteurs heeft gebracht. Met een buitenlandse afzet van 3,1 miljoen ton varkensvlees zit Spanje de Verenigde Staten dicht op de huid', zegt internationaal directeur Daniel de Miguel van Interporc, de Spaanse overkoepelende organisatie voor de gangbare varkensvleessector.

De Spaanse varkensvleesexporteurs hebben markttoegang tot meer dan 130 landen. Het gaat niet alleen om goede producten en voedselveiligheid, maar ook om vertrouwen, stelt De Miguel. 'Voor elke markt is het nodig om passende campagnes te ontwikkelen. Aanwezig zijn op beurzen, presentaties maken, trainingen organiseren en dichter bij de consumenten en de distributie van een land komen.'

Alle acties van Interporc hebben tot doel Spaanse bedrijven te helpen nieuwe markten te openen of hun aandeel in de bestaande markten te vergroten. Volgens de internationaal directeur van Interporc hebben Spaanse bedrijven in veel landen solide zakelijke relaties opgebouwd, waardoor ze mogelijke afzetdalingen op korte termijn in sommige markten kunnen compenseren met stijgingen in andere. 'Zelfs in moeilijke, onzekere internationale situaties zoals dit jaar blijven we groeien in de meest competitieve markten ter wereld zoals Japan, de Filipijnen of China-Taiwan', zegt Miguel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer