Export varkens- en pluimveevlees naar Zuid-Korea krijgt impuls

Het wordt wordt gemakkelijker om varkens- en pluimveevlees uit de Europese Unie (EU) naar Zuid-Korea te exporteren. Het Koreaanse ministerie van Landbouw erkent de strenge regionaliseringsmaatregelen in de EU na een uitbraak van Afrikaanse varkenspest of hoogpathogene vogelgriep.

Export+varkens%2D+en+pluimveevlees+naar+Zuid%2DKorea+krijgt+impuls
© ANP

Na een intensieve samenwerking op hoog niveau tussen de Europese Commissie en Zuid-Korea zijn maandag de handelsbelemmeringen door uitbraken van Afrikaanse varkenspest en vogelgriep opgeheven. Dat meldt de Europese Commissie.

Zuid-Korea heeft de controlemaatregelen van de EU op het gebied van regionalisering en de ziektebestrijding technisch beoordeeld. Hun conclusie is dat de vleeshandel veilig kan blijven plaatsvinden vanuit ziektevrije gebieden vanuit EU-lidstaten die door Afrikaanse varkenspest en vogelgriep zijn getroffen. De Europese Commissie is blij met deze belangrijke stap van Zuid-Korea, omdat het blijk geeft van vertrouwen in het EU-controlesysteem.


Andere handelspartners

Het besluit bevordert de vleeshandel tussen de EU en Zuid-Korea. 'Hierdoor kan de Europese landbouwsector ervoor zorgen dat Koreaanse consumenten kunnen profiteren van hoogwaardige vleesproducten uit de EU', zegt Valdis Dombrovskis, uitvoerend vicevoorzitter en Eurocommissaris voor Handel. 'Hopelijk is een soortgelijke constructieve samenwerking met andere handelspartners te ontwikkelen op het gebied van de erkenning van het EU-regionaliseringssysteem.'

Het besluit heeft direct effect voor veertien EU-lidstaten die een vergunning hebben om varkensvlees en varkensvleesproducten te exporteren naar Zuid-Korea. Het gaat daarbij om Duitsland, Polen, Hongarije, België, Frankrijk, Finland, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken, Slowakije, Oostenrijk, Ierland en Portugal.

Elf EU-landen, te weten Duitsland, Polen, Hongarije, België, Frankrijk, Finland, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken en Litouwen, krijgen toestemming om pluimvee en pluimveeproducten naar Zuid-Korea te exporteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer