Export varkensvlees van Verenigde Staten naar China halveert

De export van varkensvlees vanuit de Verenigde Staten naar China is in de eerste helft van 2022 gehalveerd. Dat meldt de exportfederatie van de Verenigde Staten (USMEF). Door stijgende exporten naar met name grootafnemer Mexico blijft de totale daling van de export beperkt, maar is nog steeds 18 procent.

Export+varkensvlees+van+Verenigde+Staten+naar+China+halveert
© Varkens Archief

De daling van de export naar China inclusief Hongkong is 53 procent naar 222.784 ton. De waarde daalde met 46 procent naar 595,1 miljoen dollar. Voornaamste oorzaak is de toegenomen eigen productie in China. Ook waren er problemen met de export door coronagerelateerde inspecties en restricties in China.

Door de toegenomen eigen productie lagen de prijzen in China op een laag niveau. Inmiddels zijn die volgens de USMEF weer met 40 procent toegenomen en nam in mei en juni de export naar China ook weer toe.


Mexico belangrijkste afnemer

Door de daling van de afzet naar China en de stijging van de export naar Mexico is dat land weer de belangrijkste afnemer van varkensvlees vanuit de Verenigde Staten. De export naar Mexico steeg met 18 procent naar 469.295 ton met een waarde van 881,5 miljoen dollar.

Ook de export naar Colombia steeg na een rustige start in juni fors met maar liefst 90 procent. In totaal nam de export naar dit land met 10 procent toe naar 51,8 miljoen ton. De export naar de Dominicaanse Republiek steeg in het eerste half jaar met 49 procent naar 43,3 miljoen ton.

Niet alleen de export naar China lag in het eerste half jaar van 2022 onder het volume van vorig jaar. Dat geldt ook voor de export naar andere grote afnemers als Japan, Canada en Zuid-Korea.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer