Varkensvleesconsumptie in Canada daalt

De consumptie van varkensvlees in Canada is in de afgelopen twintig jaar met 10 kilo per hoofd van de bevolking gedaald. Sinds 2011 nam de gemiddelde varkensvleesconsumptie in Canada met ruim 3,5 kilo per hoofd van de bevolking af. In de tien jaar daarvoor was de afname bijna 6,5 kilo per Canadees, meldt Spencer Long van Genesus, leverancier van varkensgenetica.

Varkensvleesconsumptie+in+Canada+daalt
© Vlees.nl

Ondanks een minder sterke teruggang de laatste jaren ziet Long de daling als een zorgelijke ontwikkeling. De totale vleesconsumptie in Canada stijgt, maar die van varkensvlees blijft afnemen. Ook is de Canadese varkenshouderij sterker afhankelijk geworden van export. Zo'n 70 procent van het geproduceerde varkensvlees moet in het buitenland worden afgezet.

Long vraagt zich af of de afnemende binnenlandse varkensvleesconsumptie te wijten is aan de eetervaring. Mensen eten graag vlees en zijn bereid daarvoor te betalen. Ondanks de hoge rundvleesprijzen blijft de consumptie ervan in Canada volgens hem op bijna hetzelfde niveau. Dat is een vleessoort en kwaliteit die de Canadezen graag blijven eten.


Betere eetervaring

Om het eten van meer varkensvlees te stimuleren, is het volgens Long nodig om Canadezen een betere eetervaring mee te geven. Nakomelingen van hun Jersey Red Durocs leveren volgens hem het best smakende varkensvlees ter wereld op.

'De varkenshouderij moet het anders gaan doen om de toekomst veilig te stellen. In Canada is sprake van bevolkingsgroei, net als wereldwijd. Waarom kan de varkensvleesbranche niet meegroeien en bloeien? De wereld heeft meer voedsel nodig', stelt Long op swineweb.com. 'Varkensvlees zou voorop moeten lopen, omdat het wereldwijd het meest geconsumeerde stukje vlees is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer