Ruimte in vergunningen Súdwest-Fryslân blijft behouden

Gemeente Súdwest-Fryslân gaat het nieuwe bestemmingsplan 'Buitengebied Súdwest-Fryslân' zodanig herschrijven dat de ruimte die in de huidige vergunningen zit voor melkveehouderijen ook in de toekomst nog kan worden gebruikt. Dat is de uitkomst van overleg tussen LTO Noord en de gemeente eerder deze week.

Ruimte+in+vergunningen+S%C3%BAdwest%2DFrysl%C3%A2n+blijft+behouden
© Niels de Vries

Gemeente Súdwest-Fryslân is bezig het huidige bestemmingsplan aan te passen in de aanloop naar de nieuwe Omgevingswet die volgend jaar van kracht moet worden. In de tekst van het voorontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied Súdwest-Fryslân' was het bestaand gebruik en de ruimte die er vaak nog is tussen het vergunde en het werkelijk gehouden aantal koeien onvoldoende duidelijk omschreven.

Volgens voorzitter Jan Jurjen Leyenaar van LTO Noord-afdeling Sneek/Wymbritseradeel werd zo geen recht gedaan aan de feitelijke situatie op de bedrijven. 'Súdwest-Fryslân is een praktisch denkende gemeente die welwillend staat tegenover de landbouw. Alleen moet het bestemmingsplan wel stand houden bij de Raad van State.'

Provincie Fryslân heeft de vergunningverlening overigens tot nader orde opgeschort, omdat stalinnovaties geen stand houden bij de Raad van State.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer