Koppert Cress brengt duurzame innovaties onder in Division Q

Koppert Cress heeft de ambitie om de komende jaren de stap te zetten naar een emissieloze teelt. Daarom heeft het glastuinbouwbedrijf besloten alle duurzame innovaties onder te brengen in een nieuw bedrijf, genaamd Division Q.

Koppert+Cress+brengt+duurzame+innovaties+onder+in+Division+Q
© Koppert Cress

De officiële lancering van Division Q vond vorige week plaats in Monster.

Naast groei in de afzet van cressen en specialisaties, is verdere verduurzaming een expliciet onderdeel van het bedrijfsplan van Koppert Cress. Het bedrijf heeft zichzelf tot doel gesteld in 2025 CO2-neutraal te zijn, geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken en alleen nog maar schoon water te lozen. Om die doelen te behalen, heeft Koppert Cress het zusterbedrijf Division Q in het leven geroepen.

Alle duurzame innovatieprojecten van Koppert Cress zullen door Division Q worden uitgevoerd. Hierbij kan gedacht worden aan zonthermie en bioreactoren voor waterzuivering. Ook zal actief worden samengewerkt met veelbelovende start-ups. 'We willen daarbij niet de zoveelste incubator voor start-ups worden, maar we willen de toegangspoort tot de praktijk zijn', meldt het glastuinbouwbedrijf in het Zuid-Hollandse Monster.

Division Q gaat niet alleen de innovatieprojecten gericht op Koppert Cress uitvoeren, maar zal deze technieken ook voor de rest van de tuinbouwsector beschikbaar maken. 'We willen impact maken in de sector.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer