Adema: 'Stikstofaanpak is zaak hele samenleving'

De nieuwe landbouwminister Piet Adema vindt de stikstofopgave 'heel eenzijdig bij agrarische sector is neergelegd'. 'Het raakt ons allemaal. De stikstofaanpak is een zaak van de hele samenleving.'

Dat zei Adema maandagmiddag tijdens een korte ontmoeting met de media. Hij wilde daarbij nog niet al te diep op de materie ingaan, maar benadrukte vooral dat hij het gesprek met de agrarische sector wil aangaan. Adema wilde niet vooruitlopen op het rapport dat Johan Remkes woensdag presenteert. Hij zegt 'zekerheid, rust en duidelijkheid' te willen bieden aan de agrarische sector.

De nieuwe minister legde ook uit waarom hij de ministerspost heeft geaccepteerd. 'De landbouw heeft toekomst in ons land. Ik wil daaraan bijdragen. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar ik weet zeker dat we als we goed samenwerken, we het dan ook echt aankunnen.' Ook gaf Adema aan een connectie met de land- en tuinbouw te hebben. 'Ik woon en werk tussen de boeren. Mijn broer is boer geweest. Ik heb vroeger bij een boer gewerkt en voel mij verbonden met boeren.'


Adema zegt dat hij veel met zijn gezin heeft gesproken, nadat hij werd gevraagd voor het ministerschap. 'Maar ik ben ervan overtuigd dat het nodig is nu de stap naar voren te zetten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer