FrieslandCampina werkt samen met De Nieuwe Melkboer

Royal FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken. Beide willen een lokale keten ontwikkelen voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer.

FrieslandCampina+werkt+samen+met+De+Nieuwe+Melkboer
© frieslandcampina

De Nieuwe Melkboer is een initiatief van het melkveebedrijf van Grobben in het Overijsselse Enschede. De broers Bart en Tom Grobben produceren naast melk voor FrieslandCampina ook zuivelalternatieven op basis van zelf geteelde eiwitgewassen.

Met de samenwerking kan het bedrijf gebruikmaken van de kennis en expertise van FrieslandCampina en daarmee verder groeien en doorontwikkelen. De broers spelen hiermee in op een groeiende vraag naar plantaardige zuivelalternatieven en lokale producten.


'Gek genoeg waren er nog geen lokale zuivelalternatieven verkrijgbaar. Wij vonden dat dit moest veranderen,' stellen de broers. De Nieuwe Melkboer is sinds anderhalf jaar op de markt met een sojadrink en een plantaardig alternatief voor yoghurt. De melkveehouders hebben de ambitie om het assortiment en de verkrijgbaarheid ervan verder uit te breiden.


Vooruitstrevende agrarische sector

Nederland heeft een vooruitstrevende agrarische sector en daarbij hoort ook een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven, stellen de broers. 'Wij geloven dat FrieslandCampina ons daarbij als geen ander kan helpen met alle daar aanwezige kennis en expertise.'

'Als leidend voedingsmiddelenbedrijf met een sterke kern in zuivel kijkt FrieslandCampina altijd hoe het initiatieven van leden kan ondersteunen, vooral als daarmee waarde voor de leden kan worden gecreëerd', voegt Dustin Woodward als managing director FrieslandCampina Nederland daaraan toe. 'De markt staat daarbij altijd voorop: wat is de behoefte van de consument? De Nieuwe Melkboer speelt op creatieve wijze in op twee belangrijke trends: lokaal en plantaardig.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer