Chip registreert temperatuur veulen

Op Stal Egchelheide in het Limburgse Egchel werd het eerste Nederlandse veulen voorzien van een biothermochip. Deze bevat niet enkel een uniek registratienummer ter identificatie van het dier, maar ook een sensor.

Chip+registreert+temperatuur+veulen
© Jos thelosen

Met die sensor kan de temperatuur van het dier op ieder moment kan worden uitgelezen, meldt Hallo Peel en Maas. Nadat in het voorjaar van 2021 het rhinopneumonie-virus uitbrak tijdens een wedstrijd in Valencia, is het op internationale wedstrijden verplicht om de paarden meermaals per dag te controleren op koorts. Dat is één van de symptomen van deze ziekte.

De ziekte wordt hierdoor eerder gesignaleerd en kan verspreiding van het virus worden voorkomen. De Noorse eigenaar van het veulen besloot daarom deze bijzondere chip te plaatsen. Deze geeft een snelle en nauwkeurige weergave van de lichaamstemperatuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer