Perspectiefbrief Staghouwer loopt vertraging op

Het lukt landbouwminister Henk Staghouwer niet om voor Prinsjesdag zijn perspectiefbrief naar de Tweede Kamer te sturen. De bewindsman wil eerst wachten op de bevindingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes.

Perspectiefbrief+Staghouwer+loopt+vertraging+op
© Dirk Hol

Tijdens het stikstofdebat van 23 juni toonde de Tweede Kamer zich ontevreden over de bedrijfseconomische onderbouwing van de stikstofaanpak. De perspectiefbrief die Staghouwer een paar weken voor het debat naar de Tweede Kamer stuurde, kreeg van een meerderheid het stempel 'onvoldoende'. GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver omschreef de brief als 'broddelwerk'.

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer vroeg de landbouwminister daarop per motie om voor Prinsjesdag met betere uitgewerkte toekomstperspectieven en een visie op de toekomst van het boerenbedrijf te komen.


Die brief laat dus nog even op zich wachten, meldt Staghouwer maandag aan de Tweede Kamer. Reden is dat ook Remkes zich als leider van de stikstofgesprekken ook bezighoudt met het perspectief voor agrarisch ondernemers.


Zorgvuldig traject

'Ik vind het belangrijk dat we dit traject zorgvuldig doorlopen. De bevindingen van Remkes en de inbreng van de sector is van grote waarde voor de brief die ik in voorbereiding heb over de toekomst van de landbouw, waarin ik duidelijkheid wil geven aan de sector. Daarvoor wil ik de bevindingen van de heer Remkes meenemen in de brief die door mij is voorbereid', aldus de landbouwminister.

Staghouwer streeft ernaar de brief zo spoedig mogelijk na ontvangst van de bevindingen van Remkes en de verwerking daarvan naar de Tweede Kamer te sturen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  20 %
 • Maandag
  17° / 7°
  5 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  5 %
Meer weer