Promovideo Looop toont rol agrosector in circulaire economie

Looop, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het opwaarderen van bijproducten, heeft een video gemaakt waarin wordt benadrukt dat de agrarische sector een circulaire economie aanjaagt. 'De sector loopt hierin zelfs voorop', zegt Dick Kroot van Looop. Hij vindt dat de samenleving hier te weinig weet van heeft.

Promovideo+Looop+toont+rol+agrosector+in+circulaire+economie
© Looop

De promotievideo is gepresenteerd tijdens het evenement 'Samen circulair'. Looop produceerde deze samen met AB InBev, Crespel & Deiters, EcoFuels, Laarakker Groenteverwerking, melkveebedrijf J. van Iersel, Peka Kroef en varkenshouderij De Zaanpeel.


Tekst gaat verder onder video.

Bijproducten zitten boordevol waardevolle nutriënten en worden steeds vaker hergebruikt in nieuwe toepassingen zoals dier- en veevoeding, biobased producten en hernieuwbare energie, benadrukt Looop. Bij de verwerking en productie van consumptiegoederen zoals bier, groenteconserven en tarwe komen onvermijdelijk bijproducten vrij. Door deze circulair te benutten en de voedingsstoffen terug te geven aan de bodem, worden kringlopen gesloten, aldus het bedrijf dat is gevestigd in Venlo.


CO2-reductie

Op deze manier draagt de agrifoodketen volgens Looop bij aan het tegengaan van water-, grondstof- en voedselverspilling en wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd. Kroot: 'Er wordt nog veel te weinig stilgestaan bij de circulaire impact die de keten op dit moment al maakt, daarom is het belangrijk dit verhaal te vertellen.'

Kenmerkend voor de agrifoodsector noemt Kroot het feit dat steeds meer initiatieven op het gebied van duurzaamheid en circulariteit worden opgezet. Willen die met succes leiden tot een circulair voedselsysteem, dan zijn samenwerken en kennis delen belangrijke voorwaarden. In Venlo riep hij daartoe op. 'Dan komen we stap voor stap dichter bij een wereld waarin afval niet meer bestaat.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer