Haagse Oogst-podcast: Het niet onverwachte vertrek van Staghouwer

Het nieuwe politieke jaar is voor de landbouw met een knal begonnen. Landbouwminister Henk Staghouwer kondigde op de eerste dag na het zomerreces zijn vertrek aan.

Kwam zijn aftreden onverwachts? Nee, concluderen Nieuwe Oogst-redacteuren Martijn van Rossum, Tys Hallema en Peter Smit in deze podcast. Staghouwers opdracht, om een sector die gedwongen op de schop moet van perspectief te voorzien, is een vrijwel onmogelijke opgave.

Den Haag kan dat niet invullen. De boeren moeten zelf daarbij aan het roer zitten. De minister worstelde duidelijk met het boerenperspectief. Het zal een hele uitdaging worden om een opvolger te vinden die deze klus wel aankan of moeten we zeggen aandurft.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer