Betuwe en Altena mogen weer beregenen

Waterschap Rivierenland heft vanwege de regenval van de afgelopen periode de beregeningsverboden in de Betuwe en de gemeente Altena op.

Betuwe+en+Altena+mogen+weer+beregenen
© VidiPhoto

Vanaf zaterdag 17 september is het verbod niet meer van kracht. Voor de regio Nijmegen in de gemeenten Berg en Dal, Wijchen en Heumen blijft het beregeningsverbod voorlopig gehandhaafd omdat in dit gebied geen wateraanvoer mogelijk is.

De twee verboden worden opgeheven omdat het regent, de temperatuur daalt, de zon minder schijnt en omdat de vraag naar water snel afneemt. In de Betuwe gold sinds 10 augustus overdag een beregeningsverbod uit oppervlaktewater, in de gemeente Altena was er een beregenings- en onttrekkingsverbod vanaf 19 augustus.


Zomerpeilen aanhouden

Waar Waterschap Rivierenland water kan aanvoeren, worden inmiddels normale zomerpeilen aangehouden. In de regio Nijmegen is de waterhuishouding sterk afhankelijk van neerslag of de Rijn. Zolang sloten niet op peil komen, houdt het waterschap met stuwen zo veel mogelijk water vast.

Het waterschap meldt dat op sommige plekken nog extra pompen staan om water uit de grote rivieren te halen, want de waterstand op de Rijn blijft relatief laag. Ook is het waterschap spaarzaam met het inlaten van water uit de Maas, vanwege blauwalg. Watergebruikers wordt aangeraden om hiermee rekening te houden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer