Waterschap Drents Overijsselse Delta verwacht beregeningsverbod

Hoewel het op verschillende plekken in Noord- en Midden-Nederland heeft geregend, blijft het droog. Waterschap Drents Overijsselse Delta verwacht binnenkort met beregeningsverboden te komen als de droogte aanhoudt. 'De grens van wat we kunnen, is bereikt', stelt het waterschap.

Waterschap+Drents+Overijsselse+Delta+verwacht+beregeningsverbod
© Studio Van Assendelft

Ondanks de regenbuien die zijn gevallen, wordt het steeds droger in het waterschapsgebied. Het waterschap gaat ervan uit dat het niet meer voldoende water kan aanvoeren en daarom bereidt het onttrekkingsverboden voor. Wanneer en of de verboden worden ingesteld, is afhankelijk van de wateraanvoer, neerslag en verdamping.

Wetterskip Fryslân heeft vrijdag de dijkinspecties in het veenweidegebied afgerond. Tot donderdagmiddag heeft het bij de controles geen risicovolle schades aan dijken ontdekt. Vooral in hoger gelegen zandgronden en de hoogwatercircuits kan het wetterskip nog niet voldoende water aanvoeren. Maar extra maatregelen zijn niet nodig.

Het neerslagtekort in Friesland is deze week opgelopen naar 195 millimeter. De regen die sinds woensdag valt, zorgt er wel voor dat het neerslagtekort stabiliseert of licht afneemt.


Water vanuit IJsselmeer

Waterschap Hunze en Aa's kan nog aan de watervraag voldoen en het waterpeil op hoogte houden. Dit komt omdat het waterschap nog steeds water kan aanvoeren vanuit het IJsselmeer. Volgende week wordt opnieuw naar de waterstand in het IJsselmeer gekeken. Deze zakt, maar is nog op een acceptabel niveau, constateert Hunze en Aa's.

Ook in Flevoland zijn extra maatregelen niet nodig. De vraag naar water neemt af, meldt waterschap Zuiderzeeland.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer