Koning Willem-Alexander hoopt op 'goede discussie' met boeren

Koning Willem-Alexander hoopt 'op een goede discussie met de boeren'. De koning en koningin Máxima gingen donderdag tijdens hun bezoek aan de Peel in Noord-Brabant kort het gesprek aan met enkele mensen langs de route. Die stonden daar met een omgekeerde Nederlandse vlag.

Koning+Willem%2DAlexander+hoopt+op+%27goede+discussie%27+met+boeren
© ANP Persbureau

'We hopen op een goede discussie. We weten wat de problematiek is en we gaan erover praten', zei de koning tegen het handjevol mensen langs de route. Hij zei dat hij hoopte dat ze samen tot een oplossing zouden komen. Máxima voegde toe dat het een vervelende situatie voor de boeren was, maar dat ze hoopte dat het negatieve tot het positieve omgezet kon worden. De omstanders leken blij verrast dat het paar even kwam praten. 'We gaan ervoor', sloot de koning af.


Aan de hekken rondom het natuurgebied in Deurne, waar het paar een rondleiding kreeg, waren zo'n dertig omgekeerde vlaggen bevestigd, evenals een aantal rode zakdoeken. Het zijn symbolen geworden van de boerenprotesten, die voortkomen uit onvrede over de stikstofplannen van het kabinet. De koning en koningin spreken donderdag onder meer met boeren uit de omgeving over hun opties voor de toekomst en bezoeken verder de gemeenten Gemert-Bakel en Helmond.


Deurne betreurt protest

Gemeente Deurne betreurt dat er omgekeerde vlaggen zijn opgehangen tijdens het streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Bij de ingang van natuurgebied de Deurnsche Peel werd het koningspaar donderdagochtend onder meer begroet door zo'n dertig omgekeerde vlaggen die aan hekken waren gehangen.

De driekleur op zijn kop is het symbool geworden van boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet. Volgens een woordvoerster is er geen toestemming van de gemeente gegeven om de vlaggen op te hangen. Het koningspaar sprak donderdag met boeren uit de omgeving over hun opties voor de toekomst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer