Stil protest bij bezoek koning en koningin aan de Peel

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden donderdag bij de ingang van natuurgebied de Deurnsche Peel in Noord-Brabant verwelkomd door tientallen omgekeerde vlaggen en meerdere rode zakdoeken. Het koningspaar sprak daar tijdens een streekbezoek met boeren uit de omgeving over hun opties voor de toekomst.

Stil+protest+bij+bezoek+koning+en+koningin+aan+de+Peel
© ANP Persbureau

Het streekbezoek van Willem-Alexander en Máxima begon donderdag bij de Deurnsche Peel. Aan de hekken rondom het Natura 2000-natuurgebied waren zo'n dertig omgekeerde vlaggen bevestigd, evenals een aantal rode zakdoeken. Ze zijn symbool geworden van de boerenprotesten, die voortkomen uit onvrede over de stikstofplannen van het kabinet.

Ook zijn twee omgekeerde poppen in het grasveld geplaatst, allebei met een omgekeerde vlag. Op de ene pop is 'Alex' geschreven en op de andere 'Max'. In het midden is een doek gespannen met daarop een rode zakdoek en de opdruk #trotsopdeboer.

Het streekbezoek, dat langs gemeenten Deurne, Gemert-Bakel en Helmond voert, staat in het teken van onder meer ontwikkelingen in natuurbehoud, de toekomst van de agrarische sector en innovatief ondernemen. In Deurne wordt ook gesproken over de natuurbranden in de regio. Een paar weken geleden woedde nog een grote brand in de Peel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer