Melkprijs A-ware blijft op 63,06 euro

Zuivelconcern Royal A-ware houdt de melkprijs voor september op 63,06 euro per 100 kilo melk. Dit is de gemiddelde prijs die de gangbare melkveehouders van A-ware beuren.

Melkprijs+A%2Dware+blijft+op+63%2C06+euro
© Twan Wiermans

Het gaat hier om de WP-prijs. Dit is het werkelijk uitbetaalde melkgeld door Royal A-ware in september (bij 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit) gedeeld door het totaal aantal kilo's geleverde melk van alle melkstromen, exclusief biologisch. 'Na alle forse melkprijsstijgingen van de afgelopen maanden maken we even pas op de plaats. De melkprijzen in september zijn gelijk aan die van augustus', zegt directeur Klaas de Jong van Royal A-ware.

Melkveehouders die leveren voor de melkstroom 'Beter voor', ontvangen 66,43 euro per 100 kilo melk. Het betreft melk voor het programma 'Beter voor Koe, Natuur & Boer' van Albert Heijn. Deze melkveehouders leveren extra inspanningen op het gebied van biodiversiteit, weidegang en rantsoen en zijn grondgebonden.

De melkprijs voor traditionele melk blijft 60,34 euro per 100 kilo melk. Voor de melkstroom Zaanse Hoeve-melk, het huismerk van Albert Heijn, geldt een melkprijs van 64,43 euro en voor boerderijmelk wordt 62,05 euro betaald.

De melkprijs voor weidemelk is voor september 61,36 euro. Biologische melkveehouders ontvangen 68,17 euro per 100 kilo melk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer