Miljoenen euro's voor stikstofaanpak Gelderland

Provincie Gelderland krijgt 257,5 miljoen euro van het Rijk voor het Gelders versnellingspakket landbouw en natuur. Dat is de helft van het totale verzoek van circa 520 miljoen euro.

Miljoenen+euro%27s+voor+stikstofaanpak+Gelderland
© Twan Wiermans

Het gaat om een eerste toekenning door het landbouwministerie, de Tweede Kamer moet nog instemmen met het besluit. Dat gebeurt naar verwachting in september.

Met het geld kan de provincie versneld door met de Gelderse stikstofaanpak. Het wordt nu mogelijk om aan de slag te gaan met innovatie. Bijvoorbeeld met de plannen van 250 Gelderse melkveehouders rondom mest, voer en weidegang. Ook kan de provincie meer agrarisch ondernemers die zich ondertussen hebben gemeld voor vrijwillige opkoop tegemoetkomen.


PAS-meldingen legaliseren

Na de zomer hoopt Gelderland afspraken te maken over middelen die het mogelijk moeten maken de eerste Programma Aanpak Stikstof (PAS)-meldingen zo snel mogelijk te legaliseren.

Verder is er in de tweede helft van dit jaar een gesprek met het Rijk over de versnellingsmaatregelen voor de bouw en industrie. Die zijn nu nog niet meegenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer