Agrifirm gaat wel in gesprek met Remkes

Agrifirm sluit zich donderdag wel aan bij het gesprek dat stikstofbemiddelaar Johan Remkes voert met andere ketenparters. Namens de coöperatie gaan ceo Dick Hordijk en cfo Margret Kleinsman erheen.

Agrifirm+gaat+wel+in+gesprek+met+Remkes
© Maarten Sprangh

Het besluit om in te gaan op de uitnodiging van Remkes is genomen na afstemming met diverse boerenorganisaties, andere partijen binnen de sector en een aantal leden van de Agrfirm-ledenraad.

'Als coöperatie Agrifirm begrijpen we het huidige sentiment bij veel boeren en de publieke reacties op de overheidsplannen. We hebben eerder onze grote zorgen geuit over het tot nog toe gevoerde beleid, de gevolgen voor de toekomst en het verdienvermogen van Nederlandse boeren. Van alle partijen in de voedselketen en de politiek zijn concrete inspanningen nodig om perspectief te krijgen voor onze boeren en telers', aldus Agrifirm in een persverklaring.


Het concern vindt dat haalbare doelen, tijdspad en budget goed op elkaar moeten zijn afgestemd om een toekomstbestendige sector te behouden. 'Tot nu toe zien we helaas onvoldoende beweging binnen de plannen. Het kabinet moet hier samen met de belangenbehartigers van de primaire sector uitkomen.'


Werkbare oplossingen

De coöperatie is voorstander van een constructieve dialoog en wil daarom in gesprek blijven. 'Agrifirm gelooft dat we met de kracht van innovatie tot werkbare, integrale oplossingen kunnen komen. Daarbij rekenen we op een overheid die deze doelen als een totaalplan definieert, waarbij ondernemers de ruimte krijgen om een passende invulling te kiezen voor hun bedrijf. Met respect voor de omgeving, bescherming van het verdienmodel van boeren en telers en perspectief voor onze mooie agrarische sector.'

Naast Agrifirm neemt BO Akkerbouw donderdag deel aan het gesprek. Grote afwezigen komen van de supermarkten. Supermarktkoepel CBL heeft besloten niet in te gaan op de uitnodiging van Remkes.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer