Remkes: levensmiddelensector neemt geen verantwoordelijkheid

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes vindt dat de levensmiddelensector geen verantwoordelijkheid neemt door niet in te gaan op zijn uitnodiging om te praten over het stikstofbeleid. 'Ik hoor heel vaak heel mooie woorden over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar deze houding getuigt daar niet van.'

Remkes%3A+levensmiddelensector+neemt+geen+verantwoordelijkheid
© Dirk Hol

In eerste instantie zou supermarktkoepel Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) aanschuiven, maar maandag meldde de organisatie daar toch van af te zien. De koepel vindt het namelijk vooral van belang dat het kabinet en de boerenorganisaties eerst weer met elkaar in gesprek gaan om tot oplossingen te komen.


Ondanks het onbegrip van Remkes blijft de deur voor de levensmiddelensector wel openstaan. 'Als die sector nog behoefte heeft aan een gesprek, dan komt er een gesprek.' CBL gaf eerder al aan in een later stadium wel met Remkes en het kabinet te willen praten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer