BO Akkerbouw praat donderdag met Remkes

Op uitnodiging van stikstofbemiddelaar Johan Remkes praat Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw donderdag met het kabinet en andere ketenpartijen in de land- en tuinbouw.

BO+Akkerbouw+praat+donderdag+met+Remkes
© Dirk Hol

BO Akkerbouw zet in het gesprek in op het perspectief voor de akkerbouw en voor een goed verdienvermogen van alle schakels in de keten. Voor het gesprek heeft de brancheorganisatie een uitgebreid statement opgesteld als vertrekpunt.

BO Akkerbouw zegt niet namens de primaire sector te praten over de stikstofaanpak. Dat laat de organisatie nadrukkelijk over aan de boerenorganisaties. BO Akkerbouw is voorstander van een constructieve dialoog over de stikstofaanpak tussen het kabinet en de boerenorganisatie, waarmee onder leiding van Remkes op 5 augustus is gesproken.


'Perspectief per 1 januari al onzeker'

Als ketenorganisatie en kenniscentrum gaat BO Akkerbouw wel graag het gesprek aan over het perspectief voor de akkerbouw. Directeur André Hoogendijk: 'Voor onze sector is het perspectief per 1 januari 2023 al onzeker. De stikstofdiscussie wordt door andere partijen aan een andere tafel gevoerd', stelt hij. 'De akkerbouw werkt aan zijn eigen perspectief. We vragen van de overheid om hierin samen met ons op te trekken.'Meer informatie over de inzet van BO Akkerbouw staat in het uitgebreide statement.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer