'Het is een zooitje in Nederland'

Vakantietijd of ook wel komkommertijd. Ik keek terug in mijn geschiedenis waarover ik vorig jaar juli had geschreven. De titel van mijn artikel was toen 'Boerenprotesten blijven nodig'.

%27Het+is+een+zooitje+in+Nederland%27
© Ruud Ploeg

De boerenprotesten leverden toen nog weinig op. Nu is dat anders. Een tijdje geleden zat ik in de auto naar de Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde. Door heel Nederland zie je rode zakdoeken en de Nederlandse vlag op zijn kop. Iedereen leeft mee en wil de agrarische sector steunen.

Ik deelde met LTO rode zakdoeken uit. Er kwam een mevrouw naar me toe: 'Hoeveel en waar kan ik jullie doneren?' Ik zei haar dat dat niet kon en ook niet hoefde en dat ze ons met de vlag en zakdoek kan steunen.

Het is een zooitje in Nederland. De boerenprotesten gaan pleksgewijs nog door. Misschien dat het huidige kabinet gaat vallen. Vorige maand deed Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) de opening bij voerbedrijf Hoogland in Leeuwarden. Caroline heeft niet de insteek dat het kabinet valt. Er moet toch een regering blijven.

Ik vind het zelf vooral frustrerend dat er totaal geen langetermijnvisie wordt uitgesproken

Iris Huisman, melkveehouder en teeltadviseur in Wieringerwerf

Toch hoor ik aan alle kanten om me heen dat veel mensen wel hopen dat het kabinet valt. Reacties zoals: 'Het kabinet dat er nu zit, klopt helemaal van geen kant' en 'Laat de boel maar ploffen'.


Geen langetermijnvisie

Je kunt er alles van vinden, maar veel mensen zijn het nu niet eens met de besluiten en ideeën die er in politiek Den Haag geroepen worden. Ik vind het zelf vooral frustrerend dat er totaal geen langetermijnvisie wordt uitgesproken.

Elke vier jaar zit er op elke afdeling weer een nieuwe minister en die verzint weer van alles. En als het nou nog iemand is die gewerkt heeft in een bepaalde sector. Voorheen was de minister van Financiën een oud-bankier, dan weet hij waar hij over praat. Nu moeten ze eerst de materie eigen maken en de zaken herordenen van de vorige minister. Dan denk ik: 'Wat heeft die vorige minister dan in vredesnaam gedaan?' Of misschien wel veel erger: 'Wat ben jij aankomende jaren weer van plan?'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer