Zuid-Holland doet aangifte van bedreiging om weghalen protestvlaggen

Provincie Zuid-Holland gaat aangifte doen van de bedreigingen die vorige week binnenkwamen nadat de provincie aankondigde de vlaggen op provinciale wegen te gaan verwijderen. Dit wordt bevestigd na berichtgeving van Omroep West.

Zuid%2DHolland+doet+aangifte+van+bedreiging+om+weghalen+protestvlaggen
© Huisman Media

Boerensympathisanten kregen eerst de kans de vlaggen weg te halen. Vrijdag is de provincie zelf begonnen met het verwijderen van de vlaggen. Volgens een woordvoerder van de provincie worden alle bedreigingen verzameld en wordt daarna aangifte gedaan. Hoeveel bedreigingen binnen zijn gekomen, kan de woordvoerder niet zeggen.

Om de klus zo veilig mogelijk te doen, zijn maatregelen genomen. Wat die zijn, wordt niet vermeld.


Mensen die de boeren steunen hingen de vlaggen langs de wegen op, omdat ze het niet eens zijn met stikstofbeleid van het kabinet. De protestvlaggen vormen volgens de provincie een gevaar voor de verkeersveiligheid. Ze zouden kunnen afscheuren en op een rijdende auto terechtkomen.

Ook in Noord-Holland worden alle protestvlaggen die boven of langs de provinciale wegen hangen verwijderd vanwege de verkeersveiligheid. Provincie Utrecht zegt niet alle omgekeerde vlaggen te verwijderen. Alleen als ze voor onveilige situaties zorgen worden ze weggehaald.

De provincie zegt neutraal te zijn over de boerenacties en ziet daarom nog geen reden om radicaal in te grijpen. Wel wordt de provincie naar eigen zeggen dagelijks gebeld door inwoners die zich storen aan de omgekeerde vlaggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer