Man uit Westerkwartier aangehouden voor afvaldumpingen bij A7

Een 32-jarige man uit de Groningse gemeente Westerkwartier is donderdagavond opgepakt voor de nachtelijke afvaldumpingen op de A7 bij Marum en Frieschepalen. De man wordt ook verdacht van brandstichting en het blokkeren van de de snelweg.

Man+uit+Westerkwartier+aangehouden+voor+afvaldumpingen+bij+A7
© @vp_Janneke

De verdachte is mogelijk betrokken geweest bij twee nachtelijke afvaldumpingen bij Marum en Frieschepalen, tussen Drachten en Groningen. Dat gebeurde eind juli en begin augustus.

Bij de afvaldumping ter hoogte van Frieschepalen op 28 juli raakte een auto zwaar beschadigd, nadat het voertuig tegen het afval botste. Enkele dagen later, in de nacht van 31 juli op 1 augustus, werd weer afval gedumpt, ter hoogte van Marum. Het ging om pallets, hout en asbest. Rijkswaterstaat moest een speciaal team inschakelen om het afval op te ruimen, omdat er asbest was gedumpt.


Vorige week is ook afval gedumpt op de A7 bij de afslag Midwolde/Leek en op de A32 bij Meppel. Ook daar hebben ongevallen plaatsgevonden. De politie doet nog steeds onderzoek. Ze is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 16°
  0 %
 • Zondag
  30° / 16°
  0 %
 • Maandag
  29° / 15°
  5 %
Meer weer