Provincie Zuid-Holland roept op protestvlaggen te verwijderen

Provincie Zuid-Holland roept mensen op die protestvlaggen en spandoeken hebben opgehangen op een plek die niet van hem of haar is, deze voor 5 augustus te verwijderen. Volgens de provincie komt de verkeersveiligheid in het geding. Onlangs is een afgescheurde vlag op een rijdende auto terechtgekomen.

Provincie+Zuid%2DHolland+roept+op+protestvlaggen+te+verwijderen
© Huisman Media

'Het recht op protest is een groot goed in Nederland, maar stopt als je de veiligheid van anderen in het gevaar brengt. Dit is nu het geval en daarom trek ik een duidelijke grens', geeft de verantwoordelijke gedeputeerde Frederik Zevenbergen (VVD) aan.


Zuid-Holland ontvangt veel meldingen over vlaggen en spandoeken die een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid. Protestvlaggen die een direct gevaar vormden voor de verkeersveiligheid, bijvoorbeeld loshangende vlaggen, vlaggen die het zicht van camera's blokkeerden of die het zicht op borden of verkeerslichten belemmerden, zijn inmiddels verwijderd.De vlaggen en spandoeken die na 5 augustus nog hangen, verwijdert de provincie ook. De kosten die gemoeid zijn met het veilig verwijderen van alle vlaggen lopen op tot tienduizenden euro's. Zuid-Holland doet deze oproep, omdat zij verantwoordelijk is voor de verkeersveiligheid op (provinciale) wegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer