Van der Wal: stikstofreductie per 2030 is nodig, later kan niet

Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) benadrukt dat per 2030 de uitstoot van stikstof met de helft moet zijn gereduceerd. 'Het kabinet is van mening dat dit nodig is', zei ze na afloop van het eerste gesprek tussen het kabinet en de agrarische sector, onder leiding van Johan Remkes.

Van+der+Wal%3A+stikstofreductie+per+2030+is+nodig%2C+later+kan+niet
© Dirk Hol

Vijf jaar extra de tijd nemen voor de stikstofreductie, waar een aantal boerenorganisaties voor pleit, kan volgens minister Van der Wal echt niet. In de rechterlijke vonnissen wordt weliswaar 2030 niet genoemd, maar wel dat er versnelling nodig is, stelt ze.

'We hebben echt een heel groot probleem. Als je die stikstofkraan niet dichtdraait, wordt de natuur slechter. Dan stopt de vergunningverlening en komt Nederland stil te staan. Die snelheid is echt nodig', aldus de stikstofminister.


• Bekijk wat er nog meer is verschenen over de bijeenkomst op nieuweoogst.nl/stikstofgesprek

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer