LTO praat verder mits kabinet beweegt

LTO zal eind augustus aanwezig zijn bij een volgend overleg over de stikstofcrisis, op voorwaarde dat het kabinet haar 'huiswerk' heeft gedaan. Dat zei LTO-voorzitter Sjaak van der Tak vrijdagavond in Nieuwsuur.

LTO+praat+verder+mits+kabinet+beweegt
© Dirk Hol

Vrijdag sprak onder meer LTO in Utrecht met premier Rutte en andere kabinetsleden en met bemiddelaar Johan Remkes over het stikstofdossier. Volgens Van der Tak heeft Remkes gezegd dat er eind augustus een tweede gesprek komt.

Ondanks felle reacties van andere boerenorganisaties op de uitkomst van het eerste overleg - zo dreigt Farmers Defence Force (FDF) met de hardste acties die FDF ooit gevoerd heeft - zit Van der Tak dan weer aan tafel. 'Absoluut', zei hij in Nieuwsuur. Hij voegde daaraan toe nog wel eerst te gaan praten met de achterban. LTO sluit alleen aan bij het gesprek als het kabinet haar 'huiswerk' heeft gedaan.

'Maar in de kern van de zaak kiest LTO altijd voor een vorm van overleg en dan komen we verder.' Van der Tak vindt dat de bal nu bij het kabinet ligt. Die moet volgens hem echt met betere voorstellen komen. 'We wachten af waar het kabinet mee komt.'


• Bekijk wat er nog meer is verschenen over de bijeenkomst op nieuweoogst.nl/stikstofoverleg

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer