Van der Tak: 'Rellen hebben averechts effect'

LTO-voorman Sjaak van der Tak keurt de acties van de rellende boeren 'voor 100 procent af'. Bij het tv-programma Op1 zei Van der Tak dat de incidenten van gisteravond een averechts effect hebben.

Van+der+Tak%3A+%27Rellen+hebben+averechts+effect%27
© Johan Wissink

'Dit helpt niet om aan de slag te gaan met stikstof en kaalslag te voorkomen', aldus Van der Tak. 'Ik roep iedereen die hieraan heeft meegedaan op om met elkaar in gesprek te gaan binnen onze boerenfamilies. Dat is de enige weg om rust te creëren.'

Van der Tak richtte zich ook op de omgeving van rellende agrariërs. 'Tegen boeren die niet hebben meegedaan aan de acties, zeg ik ook: ga in gesprek.'

Onveilige situatie

De relschoppers braken gisteravond bij de woning van stikstofminister Christianne van der Wal door een politieblokkade. Volgens de politie was de situatie zo onveilig voor agenten, dat ze niet direct konden ingrijpen. Elders waren eveneens protesten en rellen waarbij brand werd gesticht en ernstige overlast werd veroorzaakt.

Ook premier Mark Rutte sprak zich uit over de rellen van gisteravond. 'De politie zal optreden tegen boeren die zich misdragen, zoals dinsdagavond bij het huis van minister Christianne van der Wal', aldus de premier. Deze groep 'die het verpest voor de rest', heeft volgens hem het recht op een gesprek voorlopig verspeeld. 'Politie, justitie en burgemeesters zijn 'zeer gemotiveerd' om ze tegen te houden', aldus Rutte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer