Topdrukte bij graaninname CZAV

De graanoogst verloopt deze week ook in het Zuidwesten voortvarend. In diverse regio's is daar al meer dan een derde van de wintergerst en wintertarwe gedorst en afgevoerd.

Topdrukte+bij+graaninname+CZAV
© Nieuwe Oogst

In een dagelijkse update over de graanoogst, meldt landbouwcoöperatie CZAV dat in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland al respectievelijk 46 en 45 procent van het graan van het land is. Ook op Goeree-Overflakkee, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en Tholen is al meer dan een derde van het graan geoogst.

Volgens CZAV is het een topdrukte bij de innamelocaties. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat de tarwe snel afrijpt. Wel waarschuwt de coöperatie ervoor dat onder de huidige omstandigheden de tarwe ook noodrijp kan worden. Er zijn dan nog veel groene korrels aanwezig en in dat geval is het beter om nog even te wachten met dorsen.


Weinig vocht en goede hectolitergewichten

Over de kwaliteit van het graan is CZAV goed tevreden. Er wordt veel droge tarwe en gerst geoogst. De eerste partijen van maandag hadden nog vochtgehaltes van 15 tot 16 procent, maar dat liep al snel terug tot 10,5 en 11,5 procent. Ook de hectolitergewichten zijn goed en variëren tussen de 77 en 83 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer