CZAV-leden ontvangen voor tweede keer extra uitkering

Leden van de zuidelijke landbouwcoöperatie CZAV ontvangen voor de tweede keer een uitkering. Over de boekjaren 2019/2020 tot en met 2021/2022 wordt in totaal 5 miljoen euro uitgekeerd.

CZAV%2Dleden+ontvangen+voor+tweede+keer+extra+uitkering
© Anton Dingemanse

Het geld hebben de leden te danken aan de verkoop van de retailactiviteiten door CZAV en is in verhouding met de gerealiseerde opbrengst van een individueel lid. De hoogte van het uit te keren bedrag is bepaald door de ledenraad, vertegenwoordigers van de leden en de raad van commissarissen.

De basis van de uitkering van dit jaar is ongeveer 1,5 miljoen euro. Dat is de gerealiseerde omzet over het boekjaar 2020/2021. Ook is er voor de productgroep organische meststoffen een maatwerkoplossing gecreëerd. Die is gebaseerd op de bijdrage van de betreffende leden.


De beperkingen door de coronacrisis en de huidige situatie in Oekraïne zijn voor leden en klanten van CZAV kenmerkend voor het jaar 2020/2021. Ondanks deze omstandigheden moesten activiteiten doorgaan om de voedselproductie te waarborgen binnen alle beperkingen en marktwerkingen. Naar eigen zeggen is dat goed gelukt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer