Eerste wintertarwe geoogst in zuidwesten van het land

Bij landbouwcoöperatie CZAV zijn de eerste vrachten met wintertarwe van oogst 2022 alweer afgeleverd.

Eerste+wintertarwe+geoogst+in+zuidwesten+van+het+land
© Haijo Dodde

Zaterdag is de eerste partij wintertarwe direct na de oogst aangevoerd bij de vestiging van CZAV in het Zeeuwse Clinge. De kwaliteit van deze tarwe is uitstekend, meldt de coöperatie. Het vochtgehalte is bepaald op gemiddeld 15,3 procent en het hectolitergewicht van de tarwe is ongeveer 80 kilo.CZAV gaat ervan uit dat met het mooie weer dat op komst is, de tarweoogst de komende periode vlot verder begint. Daarmee is de oogst minimaal een week vroeger dan vorig jaar. Toen was de start van het seizoen wat later en werd de graanoogst bovendien vertraagd door wisselvallig weer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer