Verkeershinder door afsluiting N243

De Schermerhornerweg (N243) wordt van eind juli tot en met december afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden van de Westdijk tot de rotonde bij de Middenweg. Dat zorgt ervoor dat boeren en loonwerkers soms tot 20 kilometer moeten omrijden.

Verkeershinder+door+afsluiting+N243
© Archief

LTO Noord-afdeling Land van Leeghwater hoopte aanvankelijk nog dat er meer uitzonderingen konden worden gemaakt voor de landbouw, maar provincie Noord-Holland en aannemer Boskalis hebben deze week laten weten daarvoor geen extra ruimte te kunnen bieden, vooral vanuit het oogpunt van de veiligheid bij de wegwerkzaamheden.

Lokaal landbouwbestuurder Job van der Burg heeft daarvoor begrip, maar betreurt het dat er geen betere tussenoplossing voorhanden is. 'Behalve dat sommige ondernemers moeten omrijden, lopen de alternatieve routes ook door de verschillende dorpskernen. Dat veroorzaakt veel extra verkeersbewegingen, overlast en kan ook zorgen voor onveilige situaties.'


Rijbaan vernieuwen

De aanpassingen aan de N243 betreffen het vernieuwen van het fietspad en de rijbaan, de aansluiting op de bestaande wegen en het vervangen van de kruisingen met de Molendijk en Westdijk door rotondes. Daarvoor moet de weg tot en met december worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers, met uitzondering van de bewoners aan dat deel van Schermerhornerweg en ondernemers die met hun percelen aan de weg grenzen.

Van der Burg houdt hoop dat het landbouwverkeer wordt toegelaten op de N244 naar De Rijp. 'Die omleiding onderlangs zou veel kilometers schelen. Het is een 80 en 100 kilometerweg, waarvoor een ontheffing moet worden afgegeven.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer