Landbouwverkeer welkom op rondweg bij Winschoten

Landbouwverkeer mag met ingang van maandag 9 mei gebruikmaken van de oostelijke rondweg bij Winschoten (N367) en de Winschoterweg tussen de Winschoterhoogebrug en de aansluiting bij Blijham (N368). Weggebruikers worden met borden langs de weg attent gemaakt op de nieuwe situatie.

Landbouwverkeer+welkom+op+rondweg+bij+Winschoten
© Provincie Groningen

Het toelaten van landbouwverkeer op de provinciale weg bij Winschoten kan door nieuwe regelgeving. Met ingang van 2021 is de toegestane maximumsnelheid voor landbouwtrekkers verhoogd van 25 naar 40 kilometer per uur. Het snelheidsverschil tussen auto- en landbouwverkeer is kleiner en dat verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming op de provinciale weg.

Behalve voor (agrarisch) landbouwverkeer geldt de openstelling ook voor (niet-agrarisch) bouwverkeer.


Veiliger routes

Door de openstelling kan het landbouwverkeer tussen Winschoten en Blijham over veiligere en betere routes rijden en neemt het doorgaande landbouwverkeer door de kern van Winschoten sterk af. Ook wordt de drukke fietsroute naar de Campus Winschoten aan de Blijhamsterweg hierdoor veiliger. Tussen de Winschoterhoogebrug tot Blijham loopt een gemeentelijke parallelweg die veel wordt gebruikt door fietsers uit Blijham, Wedde, Bellingwolde en omgeving. In de nieuwe situatie rijdt er minder landbouwverkeer over deze parallelweg.

Provincie Groningen, gemeenten Oldambt en Westerwolde, politie, agrarische sector en bedrijven in groen, grond en infra willen landbouwverkeer al langer weren uit dorpskernen en meer gebruik laten maken van provinciale wegen. De betrokken partijen gaan de nieuwe verkeerssituatie aan het eind van het jaar evalueren. De weginspecteurs van de provincie houden intussen het verkeersgedrag op de N367 en N368 in de gaten.

In de loop van 2022 worden meer provinciale wegen in Groningen toegankelijk voor landbouwvoertuigen. Het gaat om de provinciale weg N360 bij Ten Post en Appingedam, op gedeelten waar in de spits nu nog geen landbouwverkeer mag rijden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer