Agractie voelt solidariteit met boeren na actie vrijdagmiddag

Volgens Agractie is er ‘duidelijk gehoor gegeven aan de oproep om solidariteit te tonen met de boeren ‘, zegt Bart Kemp van de boerenactiegroep. Hij baseert zich op ‘de hoeveelheid reacties en beelden ‘ die hij binnenkrijgt na de kwartier durende actie vrijdagmiddag.

Agractie+voelt+solidariteit+met+boeren+na+actie+vrijdagmiddag
© Maarten Sprangh

‘We hebben op een tiental plaatsen het verkeer even stilgelegd, zowel op snelwegen en binnenwegen als viaducten, er zijn klokken geluid en wat markten stilgelegd ‘, somt Kemp op na de nieuwste actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. De groep had Nederlanders gevraagd om om 15.00 uur het werk voor 15 minuten stil te leggen. Voor de rest van de vrijdag heeft Agractie geen nieuwe plannen meer voor acties, aldus Kemp.


Onder meer op de A1, A50 en A28 reden vrachtwagens en trekkers langzaam en blokkeerden ze wegen. De acties zorgden voor flinke vertragingen. Hoewel het verkeer op de meeste plekken weer begint te rijden, voorspellen de ANWB en Rijkswaterstaat dat de vrijdagspits er nog last van zal hebben.In een vlog die Kemp via social media verspreidde uit hij zijn ongenoegen over de Kamerbrief die het ministerie van Landbouw vrijdag verstuurde. Volgens de Agractie-voorman zijn de aanpassingen daarin niet 'radicaal en snel genoeg'. 'Het doel is niet bereik'. Hij roept het CDA op de stekker uit het stikstofbeleid te trekken.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer