Boeren protesteren weer bij Jumbo na beëindiging noodverordening

Ongeveer dertig boeren met trekkers voeren vrijdag rond het middaguur actie in het Overijsselse Raalte. Dat doen ze bij het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo. Sinds vorige week dinsdag gold in het gebied een noodverordening, maar deze werd donderdag beëindigd.

Boeren+protesteren+weer+bij+Jumbo+na+be%C3%ABindiging+noodverordening
© William Hoogteyling

'De situatie is rustig. De actievoerders houden zich aan de door de burgemeester gestelde voorwaarden, maar ze zoeken wel de grenzen op,' zegt een woordvoerder van de gemeente. De burgemeester gaf donderdag de boeren onder voorwaarden toestemming voor de actie. Zo mogen ze het vrachtverkeer maximaal tien minuten hinderen. Ook mogen de activisten geen alcohol drinken.


Jumbo was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. De supermarkt verwees donderdag voor een reactie door naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en ging niet in op de vraag of en hoeveel hinder de actie van de boeren oplevert voor de bevoorrading van winkels.


'Niet de oplossing'

CBL keurt de actie af. 'Elke vrachtwagen wordt tien minuten tegengehouden, dat is kennelijk de afspraak. De facto is dat nog steeds een blokkade. Vooral in de ochtend vertrekken veel vrachtwagens en het is voor te stellen dat dit al snel tot opstoppingen leidt. Dit is niet de oplossing en wij verwachten dat de gemeente ingrijpt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer