Boze boer kiepert jakobskruiskruid voor kantoor Staatsbosbeheer

Een boze veehouder heeft deze week een voorlader met jakobskruiskruid gedumpt voor het kantoor van Staatsbosbeheer in de Ooijpolder bij het Gelderse Ooij. Hij ervaart last van dit sterk oprukkende kruid. Het is giftig voor runderen en paarden, vooral wanneer het is gehooid of ingekuild. Natuurorganisaties doen in zijn ogen weinig om dit kruid te bestrijden.

Boze+boer+kiepert+jakobskruiskruid+voor+kantoor+Staatsbosbeheer
© Wim Eikelboom

De protestactie tegen jakobskruiskruid is via Twitter gemeld door natuurman Wim Eikelboom. Volgens hem wil de veehouder laten zien 'dat nieuwe natuur ook bijwerkingen heeft die sommige boeren als nadelig ervaren'.De reacties op de tweet zijn divers. Volgens de een gaat het om een 'ecologisch een belangrijke plant; wat die boer heeft gedaan, creëert een nieuwe bodemverstoring, precies de omstandigheden die jakobskruiskruid nodig heeft om zich te vestigen of te handhaven. Ik maak me meer zorgen om landbouwgif'.

Ook reageren ondernemers en paardenhouders, die het probleem ook zien. Zo is er een coöperatie, waarbij vrijwilligers de planten uittrekken, voordat wordt gemaaid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer