Coalitie wil geen nieuw Kamerdebat over boerenrellen

In de Tweede Kamer lijkt geen meerderheid te zijn voor een spoeddebat over een uit de hand gelopen boerenprotest dinsdagavond in het Friese Heerenveen. Agenten schoten daar gericht op relschoppers die volgens de politie met trekkers op hen in wilden rijden.

Coalitie+wil+geen+nieuw+Kamerdebat+over+boerenrellen
© Dirk Hol

De Tweede Kamerleden Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) en Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) riepen direct op tot een nieuw spoeddebat. De coalitiepartijen zien daar evenwel weinig in, zo valt te horen.

De Tweede Kamer sprak vorige week ook al urenlang over het grimmige karakter van de boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet, die vooral de agrarische sector hard raken.


'Het optreden van de politie wordt onderzocht door de Rijksrecherche, zoals altijd. Pas daarna is de Tweede Kamer aan zet', twittert VVD-Kamerlid Ingrid Michon. Zij bestrijdt wel alvast de lezing van Van der Plas dat de politie op boeren heeft geschoten. 'Boeren? Een roekeloze trekkerbestuurder die de bevelen van de politie negeert en de politie in gevaar brengt!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer