Klimaatdoelen FrieslandCampina in lijn met klimaatakkoord

De klimaatdoelen die Royal FrieslandCampina (RFC) hanteert rond de reductiedoelen voor de broeikasgasuitstoot zijn in lijn met het klimaatakkoord van Parijs. Dat stelt het Science Based Targets-initiative (SBTi). De zuivelcoöperatie trekt dit decennium 1,5 miljard euro uit voor de realisatie van die klimaatdoelen voor 2030.

Klimaatdoelen+FrieslandCampina+in+lijn+met+klimaatakkoord
© Arie Meijer

SBTi, een toonaangevende onderneming op dit gebied, heeft daarmee bevestigd dat de RFC-klimaatdoelen voor 2030 in lijn zijn met het streven van een opwarming van maximaal 1,5 graad Celsius, zoals in het Parijse klimaatakkoord is vastgesteld.

RFC's klimaatdoelen en -acties naar 2030 zijn vastgelegd in een openbaar beschikbaar klimaatplan 'Op weg naar klimaatneutrale zuivel'. De zuivelcoöperatie wil op de productielocaties en in het transport in totaal 63 procent broeikasgas reduceren. Bij verpakkingen en andere grondstoffen dan melk wil ze 43 procent reduceren.

Het doel voor de leden-melkveehouders is een reductie van 33 procent. Peter Boterman, Global Director Corporate Sustainability van RFC: 'FrieslandCampina produceert goede voeding en dat willen we doen in balans met de planeet. Het sterk reduceren van onze broeikasgasuitstoot is dan ook een van onze prioriteiten. Natuurlijk realiseren we ons dat we er niet zijn met het maken van plannen en het stellen van doelen. Het blijft heel hard doorwerken om onze doelen te halen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer