'Herinneringen' en 'folklore' zijn sierteelttrends 2023

Bloemenbureau Holland (BBH) heeft 'herinneringen' en 'folklore' als sierteelttrends voor 2023 bestempeld. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat het reclamebureau de trendcollectie bekendmaakt.

%27Herinneringen%27+en+%27folklore%27+zijn+sierteelttrends+2023
© Twan Wiermans

De collectie bevat een selectie van bloemen en planten die is gekozen met verschillende partijen uit de sierteeltbranche. Bij de keuze wordt gekeken naar beschikbaarheid, pr-waarde en de andere trends in de sector.

De trend voor de lente en zomer van 2023 is gebaseerd op de behoefte aan herinneringen in een veranderende wereld. 'Deze bestaat uit geruststellende producten die helpen om van thuis een plek te maken waar dierbare herinneringen kunnen worden gekoesterd', meldt BBH.


Bloemen die binnen deze trend vallen, zijn ammi visnaga, ranunculus, rosa, dianthus, scabiosa en dahlia. Phlebodium, araucaria, anthurium, bromelia, hydrangea en ficus zijn de kamerplanten van deze tendens en onder andere tuinkruiden, prunus en eucalyptus de buitenplanten.


Herfst en winter

Het verlies van samenhang en harmonie in de verharde samenleving vormt de grondslag voor de herfst- en wintercollectie van het bureau. 'Vintage folklore staat dan ook voor aandacht voor diversiteit en levensduur van een product. Niet weggooien, maar repareren en weer oplappen is het devies', stelt het bloemenbureau.

Bloemen in deze trend zijn hyacint, chrysanthemum, delphinium, matthiola, kalanchoë en tulp. De kamerplanten die ertoe behoren zijn rhododendron, codiaeum, ceropegia, schefflera, calathea en prinula. De buitenplanten: sedum, viburnum, viola en gaultheria.


Onderzoek naar duurzaamheid

Met de trends wil BBH bereiken dat consumenten en pers aandacht blijven houden voor sierteeltproducten. Naast een selectie uit de top-20 producten krijgen ook kleinere nicheproducten aandacht. 'Die zijn vaak extra interessant voor de pers, wat de kans op exposure vergroot', aldus het promotiebureau voor sierteeltproducten.

BBH laat in de komende maanden een onderzoek uitvoeren naar de behoefte onder consumenten aan duurzaam geteelde bloemen en planten. Dat gebeurt in de vier kernlanden Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De resultaten ervan moeten in oktober bekend zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer