Chris Deen nieuwe baas ForFarmers

Chris Deen is donderdag door de aandeelhouders benoemd tot chief executive officer (CEO) van voerbedrijf ForFarmers. De benoeming gaat in per 1 juli. Deen is de opvolger van Yoram Knoop die inmiddels is vertrokken.

Chris+Deen+nieuwe+baas+ForFarmers
© Jos Thelosen

Deen is afkomstig van aardappelverwerkingsbedrijf Aviko, waar hij sinds begin 2020 werkzaam was als CEO. Daarvoor werkte hij onder andere voor accountantsorganisatie EY, koffiemerk Douwe Egberts en producent van kruiden en specerijen Euroma.

Voor Deen wordt het de uitdaging om ForFarmers weer op het juiste financiële spoor te krijgen. ForFarmers kampt met problemen om de hogere kosten voor voer door te berekenen aan klanten. Daardoor staat de winstmarge onder druk. Het bedrijf heeft al aangegeven dat het zijn strategie gaat evalueren en waar nodig aanscherpen. De uitkomsten daarvan worden in de loop van het jaar bekend.


Omzet 2,7 miljard euro

ForFarmers, beursgenoteerd in Amsterdam, is met een afzet van circa 10 miljoen ton diervoeders marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, België, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers en heeft de hoofdvestiging in het Gelderse Lochem. De omzet bedroeg in 2021 ongeveer 2,7 miljard euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer